figure figure

Sådan får du den bedste søvn

Skrevet af: Anne Larsen

Annonce

En god nats søvn er lige så vigtig som regelmæssig motion og en sund kost.

Undersøgelser viser, at dårlig søvn har øjeblikkelige negative virkninger på dine hormoner, træningsevne og hjernefunktion. Det kan også forårsage vægtøgning og øge sygdomsrisikoen hos både voksne og børn.

I modsætning hertil kan god søvn hjælpe dig med at spise mindre, træne bedre og være sundere. I løbet af de sidste par årtier er både søvnkvalitet og kvantitet faldet. Faktisk får mange mennesker regelmæssigt dårlig søvn.

Hvis du vil optimere dit helbred eller tabe sig, er det en af de vigtigste ting, du kan få en god nats søvn.

Nedenfor får nogle idéer til, hvordan du får den bedste søvn.

Find en god seng

Du har brug for en seng, der giver dig den korrekte støtte og komfort og giver dig en god og sund søvn.

En god seng med en god madras er afgørende for at opnå en god rygsundhed. Der er mange faktorer, der påvirker rygsmerter og hvordan du sover, men en god madras gør en stor forskel. Så hvis du har den forkerte madras eller en nedslidt en, som ikke giver ordentlig komfort mere, kan dine rygproblemer forværres.

Det anbefales, at en seng udskiftes hvert 8. – 10. år, så husk at passe på din krop, og udskift sengen i ordentlig tid.

Søvnløshed

Der er mange mennesker der lider af søvnløshed, og bruger adskillige af timer hver aften, på at falde i søvn. Hvis dette er tilfældet, kan det være en idé at tage nogle tilskud eller stimulanser – det er dog vigtigt at understrege, at du bør snakke med en læge eller fagperson, før du begiver dig ud i disse tilskud.

Et af de mest kendte produkter i kampen mod søvnløshed er Melatonin, der er et vigtigt søvnhormon, som fortæller din hjerne, når det er tid til at slappe af og gå i seng. Melatonintilskud er et ekstremt populært søvnhjælpemiddel og kan hjælpe dig med at falde i søvn betydeligt hurtigere.

Det samme gælder for CBD-olie, der også har vist sig at have en god virkning, på folk der lider af søvnløshed. Det kan altså både hjælpe dig med at falde i søvn, samt at forblive i din søvn. Derfor er det behjælpeligt til dig der vågner op flere gange i løbet af natten, og ikke kommer ned i en dyb søvn Læs mere om CBD og hvilke andre positive effekter det har, på cibdolcbd.dk.

Indtag ikke koffein om aften

Koffein har adskillige fordele og forbruges af langt størstedelen af den danske befolkning. En enkelt dosis kan forbedre fokus, energi og sportspræstationer. Men når det indtages sent på dagen, stimulerer koffein dit nervesystem og kan forhindre din krop i at slappe af naturligt om natten.

Koffein kan forblive forhøjet i dit blod i 6-8 timer. Derfor kan det ikke anbefales at drikke dkaffe efter klokken 16, især ikke hvis du er følsom over for koffein eller har problemer med at sove.

Hvis du ønsker en kop kaffe sent på eftermiddagen eller aftenen, skal du holde dig til koffeinfri kaffe og ellers kan du måske nøjes med en kop urtete.